Vi söker en utbildningsansvarig till Konstutbildningen Måleri och skulptur.

Kvalifikationer

Du är en högskoleutbildad skulptör med erfarenhet både av konstnärligt arbete och av pedagogiskt arbete. Tidigare arbete på folkhögskola är meriterande. Du får gärna ha ett kontaktnät av konstnärer och ha lätt för att samarbeta. Social kompetens värderas högt. 

Egenskaper

Du kommer att arbeta tätt tillsammans med den kollega som du delar utbildningsansvaret med.

I arbetsuppgifterna ingår att sköta det administrativa såväl som det sociala kring utbildningen, såsom antagningar, schemaläggning, kontakt med gästlärare, hålla klassmöten, göra budget, delta i kollegiemöten och även att hålla kurser på utbildningen.

Du får möjlighet att utveckla utbildningen och att aktivt vara en del i hela skolans utveckling. Du kommer att delta i kollegiets arbete och vara med i att påverka det gemensamma som rör hela skolan.

Du får gärna ha ett kontaktnät av konstnärer och ha lätt för att samarbeta. Social kompetens värderas högt. Folkhögskolan är en unik utbildningsform som innebär att du som lärare har en stor frihet att utforma utbildningen tillsammans med din kollega på utbildningen, vilket även för med sig ett stort ansvar.

Anställningsform

Tillsvidare, tjänstgöringsgrad: 50-60 %, ferietjänst.
Provanställning i sex månader.
Tillträdesdatum: 9 augusti 2021.

Ansökan

Märk ansökan: ”Utbildningsansvarig Konstlinjen”

Ansökan (CV samt personligt brev) mailas till: kontakt@vardinge.fhsk.se

Sista ansökningsdag: 2020-03-19

Frågor?

Rektor: Kerstin Burström,  015823058, 0707350868

Konstutbildningen: Annika Sundin, annika@vardingefhsk.se

Facklig representant: Åsa Molin 015823058.

Om Vårdinge folkhögskola

Vårdinge folkhögskola är en rörelsefolkhögskola med en ideell förening som huvudman. Under ett läsår möter vi 200 studerande i ett brett utbud av kurser. Här möts människor från olika delar av Sverige och i olika åldrar. På vår skola finns möjligheter till internatboende. Vår inriktning är Konst, Konsthantverk, Mathantverk och Ekologisk odling. Skolan ligger vackert belägen i Sörmland med pendlingsavstånd till Stockholm.

Vi vill ge våra studerande mod att våga förändra och se nya möjligheter. I möten skapar vi en skola och en arbetsplats där både studerande och personal är delaktiga, viktiga och inkluderande. Vill DU vara med på vår resa? Välkommen med din ansökan!