Internat på Vårdinge folkhögskola

Att bo på internat ger dig möjligheten att få lära känna en plats du kanske aldrig skulle komma till annars. Internatet har mindre hus med sju enkelrum och ett större internatboende som kallas Solåker, vilket är ett korridorboende med enkel- eller dubbelrum. På internatet delar du kök, allrum och dusch med andra studerande. Det innebär att alla på internatet behöver ta hänsyn till varandra. På internatet bor deltagare blandat från olika utbildningar.

Husdjur är inte tillåtna i internat eller i skollokalerna på grund av allergier.

Folkhögskolan har ett begränsat antal internatplatser. Om det finns fler antagna som önskar boende än lediga rum har folkhögskolan beslutat att antagna som bor utanför Stockholms län (förutom Gnesta och Trosa Kommun) får tillträde till internatet i första hand (boende i Stockholms län har kommunala pendlingsmöjligheter). Efter det använder sig skolan av en avståndsprincip. Längst ifrån folkhögskolan inom Stockholms län får först plats.

Eget rum och gemensamt kök

Varje rum har en grundmöblering. Där finns säng, skrivbord med stol, bokhylla, garderob/byrå, lampor, anslagstavla, gardiner och spegel. Ta därför med dig eget sänglinne, handdukar, kudde, täcke och gardiner/matta om du vill ha det. Det finns möjlighet att låna täcke, kudde och gardiner av husmor (skador avräknas mot depositionen).

Du lagar din mat till frukost, kvällsmat och helger i internatet. Köket  har det mesta som behövs för att du ska kunna laga mat, baka och äta. I linje med skolans miljöpolicy är det också lätt att källsortera i köken. Alla boende har plats i kyl, frys samt skafferi för sin egen mat. Närmaste mataffär finns i Gnesta eller Vagnhärad och båda orterna ligger cirka en mil från skolan.

Tvättstuga med tvättmaskiner, torktumlare/torkrum och strykmöjligheter finns i alla internatboenden.

Fritid

En stor fördel med att bo på internat är också att du har tillgång till skolans lokaler dygnet runt. På skolan finns badplats och en utebastu, promenadslingor i skogen, möjlighet att vara med i eller att själv starta intressegrupper såsom; gympa, yoga, dans, filmkvällar.

Hyreskostnader finner du här.

Husmor

Husmor kommer att ha husmöten i varje hus under de två första veckorna på terminen. Husmor kommer under läsåret hjälpa till med frågor kring internatet. Om du redan innan din ankomst till skolan har några frågor kring internatet är du välkommen att maila husmor@vardingeby.se

Rum i Byhusen

Stort rum på Solåker

Litet rum på Solåker