Svalins spis – lunch på Vårdinge Folkhögskola

På Vårdinge folkhögskola är den obligatoriska lunchen den stund på dagen då alla deltagare och medarbetare möts och äter tillsammans. Vi ser det som en viktig del av skoldagen och vi ser fram emot en trevlig samvaro under måltiden. Sedan 1994 har maten som serverats varit vegetarisk. Idag driver Svalins spis köket på Vårdinge folkhögskola och vi är väldigt stolta över deras goda mat. De serverar vegetarisk, vegansk och till stor del ekologisk kost. Om du har behov av specialkost så får du gärna ta kontakt med köket innan skolstart. Du betalar 90 kronor per skoldag f.o.m. ht. 2023 för vegetarisk lunch med kaffe/te efter maten och förmiddagsfika.

Möt vår köksmästare – Hans Svalin

Sedan höstterminen 2013 driver familjeföretaget Svalins Spis köket på folkhögskolan Vårdinge By. De serverar vegetariska och veganska luncher som till största del är ekologiska.

 

De ekologiska råvarorna är inte bara vårt självklara val för miljön, det är också en fråga om kvalitet och smak. Vi handlar gärna från lokala producenter. I vårt arbete handlar ett gott hantverk om att så långt det är möjligt använda rena råvaror och förädla dem. Därför gör vi egna groddar, syrar grönsaker, mal kikärtsmjöl och bakar vårt eget surdegsbröd.

Matlagningsfilosofin är enkel: Alla ska bli mätta och nöjda. Oavsett allergier eller specialkost av olika slag vill vi verkligen satsa på bra råvaror, på att laga god och spännande mat. För oss är det viktigt att alla känner att det finns mat för dem. Ingen ska behöva gå härifrån hungrig. 

Du når oss på telefon  070-9905376.  eller mail till svalinsspisfaktura@gmail.com