Barnskötarutbildning med waldorfinriktning

Letar DU efter inspiration och nytänkande i ditt arbete med barnen? Då kan denna kurs vara något för dej!

I waldorfpedagogiken läggs stor vikt vid att miljö, material, mat, det sociala umgänget skall vara hållbart, nära människan, livet och naturen.

Utbildningen erbjuder övande i målning, sång, sagor, berättande, hantverk, olika praktiska göromål – allt som behövs för att förbereda barnen för livet.

Om du redan har en pedagogisk utbildning erbjuder denna dig en rik möjlighet att erövra den konstnärligt – praktiska sidan av arbetet på ett nytt sätt. Du får inblick i barnets utveckling, lek, rytmer, hälsa, näring, årstidsfester och annat ur waldorfpedagogiskt perspektiv.

Om du är ny inom det pedagogiska fältet är detta en utbildning som ger dig grundläggande kunskaper och förmågor för arbete i barngruppen .

Vi erbjuder dig två möjligheter:

Delta i en kort inspirationskurs digitalt onsdag 10 mars 17.00-20.00 eller lördag 27 mars 9.00 -12.00 för att se om du blir nyfiken! Anmäl dig till geseke.lundgren@vardingefhsk.se så får du en länk.

Delta i utbildningen till Barnskötare med waldorfinriktning?

Under två års tid med 4 intensivveckor per år, internat på plats i Järna, och emellanåt övande och uppgifter i google-classroom. Kursen är CSN – berättigad och genomförs som en yrkesutbildning på Vårdinge Folkhögskola. Du behöver arbeta i barnomsorg under utbildningstiden.

Mer information och anmälningsblanketter hittar du på

www.vardinge.fhsk.se