Rektor sökes!

Söker du en rolig utmaning i arbetslivet?

Vill du vara på en spännande och framåtriktande arbetsplats där kreativiteten flödar? Vårdinge Folkhögskola söker ny rektor med bred ledarerfarenhet inom folkbildning, alternativt utbildad folkhögskolerektor med några års arbetslivserfarenhet som brinner för konst och konsthantverk. Passar beskrivningen in på dig? Välkommen att söka tjänsten!

Om tjänsten

Vi söker en rektor som med lust och ambition vill driva och utveckla folkhögskolans verksamhet och som vill göra det i samverkan med skolans medarbetare och styrelse. Som rektor kommer du att ansvara för ledning, planering och utveckling av den pedagogiska
verksamheten i samarbete med utbildningsansvariga. Du kommer att samverka med husmor i ansvaret för skolans internat. Du kommer att ha budget- och personalansvar för folkhögskolans ca 25 medarbetare.

Vi söker en rektor med ett brett intresse för kultur, konst och hantverk och som vill bevara och utveckla Vårdinge folkhögskolas värden och inriktningar. Vi vill att du har en god samarbetsförmåga, är lyhörd och lösningsfokuserad och att du på ett konstruktivt sätt kan möta de utmaningar som uppstår i det vardagliga arbetet. Vi vill att du uttrycker dig väl i tal och skrift, både på svenska och engelska.

Om Vårdinge Folkhögskola

Vårdinge Folkhögskola är en rörelsefolkhögskola med en ideell förening som huvudman. Folkhögskolan har en tydlig hållbarhetsprofil med inriktningarna konst, konsthantverk, mathantverk och ekologisk odling. Folkhögskolan ser handens och tankens intelligenser som jämbördiga.

Vårdinge Folkhögskola ligger vackert belägen i Sörmland med pendlingsavstånd till Stockholm. Skolan har ca 200 studerande varje läsår fördelat på ett brett utbud av utbildningar på plats och på distans. Folkhögskolan har ca 60 internatplatser.

I styrelsen ingår förutom ordförande och vice ordförande en utbildningsansvarig från varje utbildning. Folkhögskolan har ett medansvar för den ideella stiftelse som förvaltar Vårdinge bys fastigheter där det även ingår LSS-verksamheter, eko-vegetarisk restaurang och privata boenden.

Kompetenser/meriterande erfarenheter

  • Relevant utbildning: ledarskaps- rektors- eller motsvarande
  • Erfarenhet av folkbildning och folkhögskola i ledande roll
  • Hög medvetenhet, intresse och förståelse för kulturverksamhet
  • Erfarenhet av pedagogiskt arbete och/eller pedagogisk utbildning
  • Erfarenhet av strategiskt planerings- och budgetarbete

Ansökan

Tillsvidare heltid. Tillträde 1/12 2023. Provanställning i 6 månader. Ansök med CV samt personligt brev. I ditt personliga brev vill vi att du på ca en A4-sida beskriver:

  1. Varför du skulle vilja arbeta som rektor på Vårdinge Folkhögskola.
  2. Vilka utmaningar du ser i att leda en folkhögskola.
  3. Några tankar du har om folkbildningens roll i dagens samhälle.

Maila din ansökan senast den 31/3 2023 till kontakt@vardinge.fhsk.se. Ange referens “Rektor”.

Frågor och kontaktuppgifter

Kerstin Burström, rektor 070–7350868
Åsa Molin, facklig representant 0158–23058