Smörgåstårta

I år är det som bekant digital avslutning på skolåret. Traditionen bjuder att vi serverar smörgåstårta denna dag. Vi uppmanar alla deltagare att tillverka sin egen smörgåstårta och lägga upp en bild på sociala medier.

Här är ett väldigt enkelt recept/förslag på hur du kan göra. Räcker till 4 pers.

Bröd Vit formfranska 8 skivor eller landgångsbröd 4 skivor.

Fyllning

Majonäs           1 dl
Creme Fraiche 3 dl
Chilisås             4 msk
Lök, finhackad  1 liten
Persilja, hackad  1/2 kopp
Oliver, urkärnade eller smörgåsgurka.  10 st
Salt, peppar


Blanda alla ingredienserna, bred ut dem på brödskivorna och lägg dem ovanpå varandra, se till att kanterna är raka. Spara lite fyllning och bre ut på sidorna. Det ska alltså vara fyllning mellan skivorna, på toppen och på kanterna. Täck över och låt tårtan stå kallt över natten. Så blir den saftig och håller ihop bättre när du skär den.

Garnering

Hackad sallad     Klä tårtan på sidorna med hackad sallad. Om du har en geggig yta kommer den att fastna där.

Gurka                  Skiva gärna gurkan tunt t.ex. med en osthyvel. Rama in tårtan på ovansidan med gurkskivor.

Tångrom             Klicka ut små öar av tångrom på toppen.

Hackad dill          Strö över den hackade dillen.

 

Servera och ät.