Det händer spännande saker på folkhögskolan 

Grindhuspaviljong

Trähantverk håller på att bygga en utställningspaviljong som skall stå på folkhögskolans område. Där kommer alla utbildningar att kunna visa sina arbeten och göra utställningar framöver. Stommen är gjord i grindhusteknik och byggd för hand av kursdeltagare på Trälinjen. Nu väntar vi på att den ska komma på plats och på att väggar och tak ska bli byggda. Vilket lyft det kommer att bli för hela skolan att få sin egen utställningslokal!

Grafisk profil

Den 15 januari fick folkhögskolan besök av Christel Schröder från Schröders designbyrå. Christel kommer att göra skolans nya grafiska profil. Det som är extra roligt är att Christel Schröder blev vald till Årets Formbärare 2019 av Svensk Form. Årets formbärare är personer, organisationer eller företag som på olika sätt spelar en stor roll för utvecklingen av form- och designområdet i just sin region. Motiveringen lyder att Christel har skapat grafiska avtryck som andas noggrannhet, kvalitet och stor kompetens inom området visuell identitet och konceptdesign – såväl regionalt, som nationellt och globalt, och hennes formspråk har en tydlighet som genomsyras av närheten till natur och vilsamma former. 

Galleri Fiskhuset

Galleri Fiskhuset turas utbildningarna om att visa verk i en glasmonter i galleriets butiksdel.  Just nu visar Konst & Hantverk alster från Textilkursen. Nästa utbildning på tur är keramiklinjen.