Nu till helgen händer det spännande saker i Nyköping.
Linda Engström Salt Jord Keramik som gick keramik förra året har tillsammans med skådespelaren Moa Rudsäter skapat en utställning som heter Klimatsalongen.

KlimatSalongen är under lördagen 7 september även en del av Klimatstråket som sträcker sig från Bryggeriet, via Nyköpingshus till Sörmlands Museum. Hållbarhet, minskat matsvinn, välgörenhet, kreativitet och inspirerande umgänge står i fokus den här helgen!

KlimatSalongen 2019 är en samlingsutställning med fler än 60 erkända och okända konstnärer. Många före detta kursdeltagare på skolan deltar. Varje utställare donerar 1 av sina verk till fördel för Greenpeace med fokus Amazonas. Konstverken säljs genom budgivning via instagramkontot @klimatsalongen under helgen 6-8 september. De konstnärer som även ställer ut för egen del säljer enligt först till kvarn som på en vanlig utställning. Så välkomna på vernissagen på fredag kväll!

Samlingsutställningen visas i Gamla Residenset från 1726 i centrala Nyköping. 
Arrangörernas ambition är att göra KlimatSalongen till ett årligt evenemang för att bidra till kampen mot klimatförändringarna och bredda samtalet om klimatkrisen i kombination med kreativitet och kultur!

 Här kan du läsa vad Sörmlands nyheter skriver om salongen.