Skolstart och nya utbildningar på skolan.

Nu börjar det närma sig skolstart och vi står här i startgroparna och ser med glädje och nyfikenhet fram emot det kommande läsåret. Under sommaren har det varit en hel del aktivitet här på skolan. Kursdeltagarna på Ekologisk odling-Trädgård och Hantverk har arbetat med att skapa en fantastisk trädgård. I olika verkstäder, köket och i trädgården har det pågått olika sommarkurser. Människor från hela Sverige har rest hit för att lära sig nya saker och fördjupa sig i sina intressen.

Men detta nya läsår är lite extra spännande för oss. Förutom att det ska bli spännande att möta alla nya kursdeltagare startar vi två nya utbildningar här på skolan. Den ena heter Barnskötare med inriktning waldorfförskola. Den är en distansutbildning för personer som arbetar på förskola men som vill bredda sin kompetens och få en grundläggande pedagogisk utbildning. Rika inslag av konstnärligt och hantverkligt övande löper som en röd tråd genom utbildningen. 

 

                                                  

 

Den andra utbildningen som vi startar är profilkursen Ekovegetariskt kök som handlar om vegetariskt mathantverk med ekologiska råvaror. Samtidigt som kursdeltagarna lär sig det rent praktiska inom mathantverket får de fördjupa sig teoretiskt inom det ekovegetariska fältet med utgångspunkt i ett historiskt perspektiv, aktuell debatt, aspekter av måltiden, att kommunicera hållbarhet med mera.