Här kommer en inblick från Ekovegetariskt kök/distans

Inspirerande specialprojekt

Här tar Hannah – till vänster – hjälp av kurskamraten Jorinda när hon visar gruppen hur gott fröknäcke kan bakas.

 

Hanna Maxwell Zandrén, en av kursdeltagarna på vår kurs i ekovegetariskt kök under pilotåret 2016 – 2017 genomförde en inspirationsdag i Mindful living som specialarbete. Så här beskriver Hannah:

”Både idé och recept växte fram under terminens gång och landade sedan i en fantastisk inspirationsdag, en fin avslutning på kursen och ett steg in i framtiden.

Alla som kom hade olika erfarenhet av mat och syn på hälsa, Dagen började med presentation och yoga, efter det hade vi en kaffepaus där jag presenterade maten som vi skulle laga och min syn på maten. Hasse och jag började med att gruppen gemensamt fick göra fröknäcket och fortsatte med att sätta igång deltagarna en efter en med de olika recepten. Till slut var alla igång, hjälptes åt, dukade, ställde frågor och blev både nyfikna och hungriga.

Jag lärde mig mycket bara av att se gruppens dynamik genom olika moment.”

 

Lunchen som avnjöts i solen bestod av Haloumi fylld med valnötter och soltorkade tomater, klyftpotatismix, grymt god sallad, fröknäcke med Caxhewsmör.

 

Utdrag ur Hannahs loggbok över specialarbetet:

2017-01-17

I morse pratade jag med Mia. Det var ett konstruktivt och väldigt inspirerande samtal. Jag känner mig peppad och nästan lite förvånad, som att jag insett att det här projektet kan utföras. Jag hamnade tydligen på den här utbildningen för att förverkliga mina idéer. 

Jag tänkte först att jag skulle beta ner detta till att bara handla om mat, men Mia stod på sig och frågade vad jag vill att det ska bli, då berättade jag att min huvudsaklig ide är att integrera träning och mat och att inspirera människor att skapa sitt eget välbefinnande. Och att jag gärna skulle vilja göra typ ‘en träningsresa’ med det här konceptet framöver. Genom mitt samtal med Mia såg jag plötsligt att jag kan behålla min idé som helhetsbild och att det är just det som gör den unik, och att jag bara gör det i mindre skala istället för att plocka bort väsentliga delar. Mia föreslog också att jag kan vara på Vårdinge och prova min workshop där vilket är en fantastisk möjlighet, i så fall är ju redan min största fråga löst – nämligen att hitta en lokal.

Att göra till nästa vecka:

  • Starta loggbok
  • Research, scanna marknad
  • Tänka stort -> begränsa senare
  • Formulera syfte